21.08.16

Römertopf

Dr  Römertopf isch toll fir Brodis, allr Art. Egal ob Fisch, Huahn, Fleisch, agfange wird mit Topf wässere. A guedi Stund sods scho si, in Wasser ilege, as alles vum Wassr ibdegt isch, dr Ton soll sich vollsügä mim Wassr.

Dr Brodis richtemr is her, weas is schmeckt. Des heißt, mr kenntn z.B. eifach Salz/ Pfeffer, oder Salz/ Pfeffer un a zusätzligs Gwirz, odr ai mit Senf, richte.
No kunnt sBett im Remrtopf dra, ich nimm als Speck als Untrlag, no hängt nix fescht un sgid zuasätzlig Schmackes, no kumme Zwiewlä, Karettli, Gmeas (Paprika/ Tomate/ Sellrig/ etc.) je noch Gschmack un was grad do isch.
Dr Brodis drufflege uf des Bett un a Schbrutz Ehl dribr, dr durchgwässrt Deckel druff, in Backofe, 180 Grad, mindeschtens a Stund.

Nochere Stund luagemris den Brodis mol a, Remrtopf rüss, üsem Backofe, Deckel abgnummä un der Duft isch sagenhaft, i sags eich.
Jetz kunnts druf a, also fertig ischr nonit, isches zwenig Breaihä, no kunnt no aweng Wasser dra, nit zviel, dr soll nit drin schwimmä, ischr zhell, no lemr dr Deckl unte, asr no aweng Farb nimmt, ischer zdunkel, no bikunntr 1-2 Schpeckschiebe zum abdecke.
Jetz kennt mr z.B. ai dHerdepfl (feschtkochendi) drzualege un mitschmurglä lo, fallses Herdepfl drzua gid.
Jedefalls kunntr widr in Ofe un blid dert nomol a Schdund.

DSchdund isch rum, s Gmeas isch neweher kocht (Bluamekohl odr wasr drzua wän) un a blindi Soß hemmr ai ufem Herd. Blind isch si, willmr si ohni Fleisch odr Knoche ufgsetzt hen.
Dr Remrtopf rüss üsem Ofe, Deckel ufd Siddä, Brodis ufe Platte un warmgschdellt. (Falls dHerdepfel mit drin ware, nadirlig ai rüss mitene uf dPlatt).

Dr Saft vum Brodis kunnt jetz ind blind Soß, mit odr ohni Gmeas un abschmeckä.

Alles gricht, setze eich ani un lehns eich schmeckä.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen