20.09.16

Zwiewlkuachä

Zerscht mol brüchemr a Hefedeig, odr Brotteig.
Mehl, Wasser, Salz, Hefe. Derft bekannt si un no kunnt noch a Leffl Schmalz dri.
Mr koche un baggä jo wea freair.

Dr Deig immr wida go lo.

Zwiewle, weaviel kunnt uf eich a, ich mach imma 2-3 Blech un gfrea dann i, lost sich supr widr ufbaggä un schmeckt wea frisch gmacht.

Also Zwiewle schellä, in Halbring schniede. Dr Hafe uf dr Herd, Schmalz dri, d Schwarte vum Speck un wissr Speck gwirfelt  z untrscht , dann Zwiewle drzua. Aweng Salz, Pfeffer.
Zwiewle mean lang gnua kechle, si zeage jo Saft, also lang gnua, bis si scheen glasig sin, abr nit solang, as si sich uflese. Dr Zwiewlsaft wird jetz bunde mit Mehl, weaviel Mehl kunnt druf a, weaviel Saft mr hen. Soviel, as dr ganz Saft bunde isch un dann mim Mehl widr reschde, so ca 5-10 Minüde. No kunnt dr Hafe vum Herd un kann aweng üskeahlä.

In dr Zwischezit lege mr dr Deig ufd Blech un lehne nomol go.
Innere Schissel richte mr d Eiersahne, Eier kleppere, Sahne un Raim (Rahm) drzua, Salz, Pfeffer un Muskat dri un alles mitnander mit 2-3 Essleffl Mehl vrkleppere. dEiersahne kunnt jetz zdr Zwiewle un alles guat untergmischt. Speckschwarte rüshole, abschmecke, fertig.

sBlech mitem vorbereidedä Bode hole, mitm Zwiewldeig uffillä. So guati 3-4 cm sodes scho si, s isch jo a Zwiewlkuachä, kei Zwiewlscherbe. Zum Schluss gwirfltr graigtr Speck druf un in Ofe. Je nach Hechi vum Kuache ca 50 Min. Do meanr halt immrmol luage.

Des wars scho, schwär ischer nit, abr macht halt Arwet.

1 Kommentar: