30.08.16

Fleischkeachli

Fleischkeachli isch was feins.
freair wär neamä uf den Gedanke kummä un hät Hackfleisch kaift, des het mr nit kennt un isch erscht so in dr 70er johr ufkumme.

Fleischkeachli war a Reschdliesse,

Dr Fleischwolf an Disch gschrübt un losglegt. Am Tag vorher heds Supp gä, des Fleisch war dBasis. dKnoche abgschabt, jedes Zipfili isch in Wolf kumme, reschtli vu z.B. Brodis (war sehr seldä) ai mol a Stigli Wurscht odr Schbeck, Dann kerig Peterlig durch dr Wolf un alts Brot.
A Ei dra un Salz (vorsicht, Suppäfleisch war meischtens scho rääs), Pfeffr un vu Hand durchgmengt.
Jetz kunnt sMähl, mim Mähl kammr dr Teig streckä, manchmol war meh Mehl, as Fleisch drin.
Mit fichtä Händ Keachli gformt un im Schmalz üssbagge.
sHert sich jetz villicht nit so a, abr si ware wirklig guat. Schbätr in dr 70er het mr den Deig dann mit Hackfleisch gmischt un hitsdag wissenr jo.

Drzua hets als Gällruawegmeas un Rahnäsalat gä.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen