05.08.16

Fasntscherbä

Fasntscherbe gids bi uns (dr Nammä saits) an Fasnt zuanere Gmeassupp.

sRezept isch eifach, sod mr meinä, abr was i im Netz drzua glese hab, naja...

Mr brüchä a seaßr Hefeteig:

a Pfund Mehl mit 2-3 EL Zucker ind Schissel.
Mim 1/4 litr laiwarmr Milich wird dHefe ufglest un in a Mulde in dr Schissl kippt, aweng Mehl dribr, Duach druf un goh lo.
Nochere halb Schdund kunnt a Leffl Schmalz, 1 Ei un a Prise Salz druntr, guat durchknädä, dr khert gherig gschlage, as Luft druntr kunnt un widr go lo.

Dann wurdr dinn üsgrollt, wirklig dinn, in Rautä gschnitte (mir hän als großi Raute gmacht, no gehn si bessr uf) un inere deafä Pfann im Schmalz, odr Buttrschmalz üsbaggä. Si gehn im Fett uf, weanä Blodr, isch dea eint Sid hellbrün, umdrillä un d andr Sid ai goldgelb üsbaggä.
Ufeme Duach abtropfe lo.

Zum Schluss kunnt Zuckrzimt dribr un a Dellr Supp drzua.

1 Kommentar: