02.08.16

Reahrteig

Reahrteig isch dr weitvrbreideschte un eifachschte Teig.

1 Ei
50 gr. Buttr
50 gr. Zuckr
50 gr. Mähl

2 Eir, 100 Butter, 100 Zuckr, 100 Mähl.
3 Eir, 150 Butter usw.

Des isch sGrundrezept.
sMähl siebe, Eier trenne, Eiwiß ufgschlage dann untrhebe usw macht den Deig luftigr.

Am Samschdigmittag hemmr freair immr a Kuache baggä, üsr dMuadr het a Nuss- odr Mohnzopf gholt.
Meischdens ischs a Marmorkuache wore.

Grundrezept, dann a drittl vum Deig mit Kakaopulvr vrmischen,, dr wisse Teig ind Form, Kakaoteig druff un mitere Gabl welleartig unterhebe.

180 Grad, ca 40 Min. baggä. je nach dem weaviel Deig zbaggä isch.
Holzstäbli dri un wenns truggä blit ischr fertig.

Pudrzuckr dribr.

Abwandlungä, selwr Reahrdeig.

Nusskuache, statt Mähl im Grundrezept Nuss nemme, Haslnuss, Walnuss, egal welli, miteme Leffl Kakao dri wirds a Schokonusskuache.
Mandelkuache, statt Mähl eifach Mandlä nemme.
Zitronekuache, Grundrezept mit Zitronesaft un Abrieb vu dr Zitron ufpeppe.
Epflkuache, gschellti Epfel drin vrsinke lo
(Kirsch)- Greäsäkuache, entsteinti Greäsä mitem Deig vrmenge
etc.

Mit kinschtlichem Aroma kennenr dr Eigegschmack no vrschdärgä, odr anderi Variante bilde.
Backarome gids in vielrlei Gschmacksrichtunge, Preisklassene.

Nadirlig kammr dr Deckl im Inhalt abasse, Nusskuache mit Nussglasur, Zitronekuache - aweng Zitronesaft mit Pudrzuckr arearä un dGlasur ibr dr Kuache, Epflkuachä mit Pudrzuckr abschdaibä, usw.
Eirer Fantasie sin keini Grenze gsetzt, lege los!




2 Kommentare: