27.07.16

3erlei Herdepflbrei

Herdepflbrei kennt jeder, kann jeder, schmeckt jedem.

mähligkochendi Herdepfl im Dämpfr ufsetze. Im Dämpfr schmecke si bessr, als im Wassr kocht.
Si kumme dann rüss un were vrschdampft, Milch, Butter, Salz un Muskatnuss dra, fertig.

Gälruabägmeas,

2 Drittel mähligkochendi Herdepfl, 1Drittl Gälruabä (Karrettli) im Dämpfr kocht, dann kumme si in Fleischwolf un were mitnandr durchdrillt. Dandä het als no a Zwiewl mit durch drillt. Alles wiedr in a Hafe, a Schbrutz Milich, Butter, Salz un Muskatnuss dra, durchgmischt un greahrt, fertig.


Wirschingbrei

2 Drittel mähligkochendi Herdepfl, 1Drittl Wirschinbleddr (dea ussere, dr Rescht drvu kleigschnitte als Gmeas) im Dämpfr kocht, guat abtropfe lo, dann mitnmandr in Fleischwolf un wie gehabt, Alles wiedr in a Hafe, a Schbrutz Milich, Butter, Salz un Muskatnuss dra, durchgmischt un greahrt, fertig.

Dr sähnä, sGrundprinzip isch dr Herdepflbrei un no kammr variiere.
Statt Wirsching un Gälreawli kennt mr z.B. Rosekohl nemme, odr Bluamekohl, Sellrig, odr eifach Peterlig.
Manchmol hemmr no Zwiewl agreschdet un zum Schluss dribr gä.

a Guadä.

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