08.07.16

Leberknepflisupp

Leberknepflisupp isch a Sundigsesse, hedmr ai uf Feschtr odr Hochzitte kocht.

Grundlag isch a klari Breaie, findenr unterm Label "Supp".
Breaie abseie, fertig.

Dea Breaie also ufsetze. Bim Metzger holenr durchdrillti Leber, no hennr dea Soierei im Fleischwolf nit, Rinderlebr isch am beschte.
dLebr kunnt ine Schissl, a Ei drzua, ufs Ei gänr aweng salz un Pfeffr (vrdeilt sich bessr), nit zviel, dann kleigschnitteni Zwieweli, Schnittlig odr Peterlig drzua un zammemische. 2 Leffl Mehl drzua un aweng (a Hand voll) Paniermehl, des hebts bessr zamme.
Des wars scho. Jetz wea Spätzli dr Lebrdeig ufs nasse Breddli un ind Breaie schabe. Schwimme si obe, sin si fertig, abr in dr Breaie lo un ab uf dr Tisch.
Noweng Muskatnuss un kleigschnittenr Schnittlig dra un scho laift mr sWassr im Mül zamme...

A Guade.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen