12.07.16

Kratzete

Kratzete un Salat war e typischs Fridigesse (fleischlos).
Wea fir dBrägili het mi Vaddr ai fir Kratzetetunke sinr Kaffee welle, obwohl vorher dSalatsoß ibr dKratzete kumme isch.

Hitsdag gids vili Abwandlungä, Eier trenne, Teflon, et cetera pp.
Bi mir gods abr um dea alte Rezeptr, wea mr freair kocht het un freair het mr mease dLit satt bikumme, Luft un Schäumchen ware damals nit drfir g eignet.

Also, dr Kratzeteteig isch eifach a Amletteig, nur aweng dickr. Mehl, Eier (im Ganzä), Salz, Muskatnuss un Milich. a Schdund schdo lo.
Wer het, nimmt a Gußeisernr Hafe, geht aber ai jedr andere.
dHitzi dädi sage, heiß, abr nit volle Pulle, ufem e-Herd je nach dem 7-8, also mittleri Hitz, des isch wichtig, weil mr kei dinns Flädli mache un vrrupfä, sondern weil mr Kratzete mache.
Also Hafe uf dr Herd, Schmalz dri, aheize.
Jetz kumme Zwieweli dri, glasigdinschde, dann dr Kratzeteteig druff. Nit Etappewis, sondrn dr ganz Teig uf eimol dri!

Jetz gehnr Kuchi ufrühmä, Gschirr wäschä, odr was ai immr, dr Teig muas jetz Kruschde bilde, also Fingr weg.
Nochere Wieli gehnr mim Schifili vum Rand üs, untr dr Teig, hebtr sich, wea a Platte, ischer sowit, no deanr rumdrille. Dr wird brechä , aber des soll un derfr jo, Nur kei Hemmungä, rumdrillä.
Isch des gschafft, Salat butze, Salatsoß richte, Kaffee mache, Teig in Rui brutzle lo.
Drum hemr mittleri Hitz, asr langsam brutzlä kann un drum hämr Schmalz, weil Schmalz a besseri Dichte het un besser schmurgelt.

Im Hafe hennr jetz dicki Teigklumpe, gehn mim Schifili mittedurch un mache si kleiner un immer widr mol durchwirblä, bis ihr sänä, dr Teig isch durchbaggä un so weas isch, ischs rächt. Uf dr Tisch domit, Salat un Kaffee drzua.

Abgwandelt wär z.B. Epfelkratzete, do kunnt in dr Teig eifach gschelti un kleigschnitteni Epfel, untr dr Teig gmischt, dr Rescht wea obe.
Odr dr kenntä aweng Schbeck (nit zviel, suscht wirds zsalzig) oder Schnittlig in Teig mache, 

Lehns eich schmeckä...




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen