08.07.16

a klari Supp

A Suppebreaie, Grundlag fir vieli Suppene.

Manchi nennes Fond, mir bliebe bi Supp.

A scheeni großi Zwiewl, nur dea üßere Schale wennehme, dea schene innere Schale lehmr dra. Zwiewl halbiere un in dr Topf, mit Schnittstell nach unte. Ohni Fett, nur in Topf lege un uf dr Herd domit. Manche koklä dea Zwiewl extra im Pfännli a, des isch unnedig un mr brücht nur unnedigs Gschirr.
Jetz lehmr dea Zwiewl richtig schwarz akoklä, nur kei Angscht, des sin Röschtstoffe.
Isch si schwarz, kunnt aweng Fett dri un s Suppegmeas, Karotte, Sellrig, Laich, alles was dr Keahlschrank hergid, kurz im Fett rumwirble un dann mit Wassr ablesche.
Ich hab in dr Gfreari immr gsammelti Stiehl vum Peterlig, dea kumme ai a paar dri.
Jetz wirds Zit firs Fleisch un bittschen kei etepetetefleisch, a Supp brücht Knoche, a guats huahn, odr Suppefleisch, am beschte vu dr Leiter un Fett blid dra! Des gid Gschmack!
Salz, Pfeffr, wennr hen Liebstöckel, ai a Suppewirfl derf gern dri.

Des Suppefleisch kennenr hinterher mit Meerrettich unem scheene frische Brot esse, odr dr mache a Fleischsalat drüs, odr drilles durch fir Fleischkeachli (aweng Hack drzua).
Üsem Huahn gids a guats Hühnerragout, kalt ufs Brot, in Eiersalat, usw.
Knoche abnage un dann blibt ai ebbis fir dr Hund.

Dea Supp kocht mindeschtens 2 Stund, kann ai meh,
Eifach kechle lo, wennr meine, s isch sowit, abschmecke un abseiä.

Des isch a klari Breaie, Grundlag fir vieli Suppene.

Lehnr sGmeas drin un gäns durch d"flotte Lotte", no ischs a "durchdrilldi Gmeassupp" un dozua kamr Berliner, Fasentscherbe, Butterbrot esse. Gern hets ai Wirschtli in dr Supp gä, Wienerli, odr Bürewirschtli.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen