Ibrsetzt "panierte Kartoffelklöse" un macht Arwet, abr slohnt sich.
Nüdelbrett rüssgholt un dr Fleischwolf dragschnallt.
Mähligkochendi Herdepfel abkoche, abgieße, abkeahlä lo.
Noch laiwarm kumme si in Fleischwolf un were durchdrillt, zwischeni immer mol a halwi Zwiewl (insgsammt 2 Stck.) un vum Bund Peterlig (deshalb hemmr als ai greani Bollä gsait).
Zum Schluss no a halbs Weckli, odr a Schieb trugges Brot, ases dr Fleischwolf süfer macht.
Des wird dann üsenander vrteilt, ases richtig üskeahlt.
Dann kumme 2 Leffl Mähl dribr, Dandä un dMuadr hen als no a Händli Weizegries dribr un je nach dem, weaviel Herdepfel es sin, 1-2 Eier.
Aweng Salz, Pfeffr un swichtigscht ibrhaipt, Muskatnuss frisch griebe.
Dr Teig wird jetz guat durchknädet un dann muasr aweng ruihä, as sich dr Klebr vum Mähl entwickle kann.
Des isch ibrigens ai dr Deig fir Herdepflwirschtli (Buabespitzli), den meast mr jetz in Fingrdicki Wirschtli forme un im sanft kechelnde Salzwasser zeage lo, bis si obe schwimme. Gernauso ai eifach Bollä im Wasser zeagä lo. DForm isch egal, were si nit panieart, kumme si ins Wassr.
Aber mir mache jetz paniearti Bollä, deshalb Eier ime Dellr vrklebbere, un Semmlbresel in dr andr Dellr. Nai, freair het mr kei Mähl zum paniearä gnumme.
Dr Herdepfeldeig jetz zua einzelne Bollä forme, no kumme si ins Ei, Paniearmähl un dann gli in heißes Fett, zum üsbaggä. Sin si obe, kumme si rüss un ufeme Deachli abtropfä lo.
Ich kann eich sagä, es sin nea ibrig bliwä, dea sin schnellr gesse, wea gmacht.
Wasr drzua mache, isch eich ibrlo...
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen