09.07.16

Krächerlisupp

Krächerlisupp isch wea d Lebrknepflisupp a Feschtesse.

Hitsdag gids dea Krächerli in jedem Supermarkt als Backerbse, nur schmecke dea wea igschlofeni Feaß. Unsri Krächerli were statt mit Milch, mit Bier gmacht.

Also, Eier, Mehl, aweng Salz vrrearä un dann soviel Bier dra, bis es a zähflissigr Teig gid. Halb Stund stoh lo un a breidi Pfann, oder a breidr Hafä richte, zum frittiare.
freair hedm Schmalz gnumme, dr kenne ai a Ehl nemme.
Wenn s Fett heiß isch, eifach a Leffl in dr Teig un ibrm Fett runtrtrepflä lo. Nimmts Farb im Fett, rumdrillä un dert ai üssbacke.
Kei Angscht, wennsi zammehänge, dea leese sich widr, rüssnemme un abtropfe lo,
Ab jetz meanr uffbasse, denn warm schmecke si ai supr zum schnaigä.

Krächerli bliewe truggä, bis kurz vorem esse, Schniddlig, Muskat ind Schissl un no a klari Breaie dribr un lehns eich schmeggä.

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