23.07.16

Brotsupp

zdr Brotsupp muas/ will i aweng üsholä.

Vu dr Schweschtere hawis jo scho kha, Es war eifach a mitnandr un firenandr. Es gab Bindungä, wu noch lang aghalte hen, ai wenn dea einzelnä Schweschtere nimmi do ware, eifach will Zite schwer ware un dLit zammegschweißt het.

Schweschter Gaudentia war so a Schweschtr. Dr Vaddr het nix uf si kumme lo, mr hen si eftrs bsuacht, un swar immer a herzligs Vrhältnis.

Uf sonem Bsuach hawi dea Brotsupp kenneglert, dSchweschtr Gaudentia het is rumgfeart, sdenkt mr noch der Riesegartä un weas dert drin groche het. Anderscht wea hitsdag, heds freair so intensiv groche, noch Rose, Gladiole, ai sGmeas, isch mr in Garte kumme, het mr scho Tomate groche usw.
Des war ai bi minere "richtige" Gettl so, do bisch in Garte ni un shet fascht umghaie, soviel Diftli un Gschmägr, Fliedr, an dr Oschtrglockä a gäli Nas gholt, swar echt WOW.

Jedenfalls het is dSchweschtr Gaudentia alles zeigt un dann ai zum Esse iglade: "sgid nix bsunders, nur a eifachi Brotsupp", a Reschtliesse fir dr klei Geldbiddl.

Wemmr freair Supp kocht het, no war des kei halwr Litr, odr abgmesse, pro Person, do isch dr Hafe uf dr Herd kumme un dri, was do war. So hetmr ai meischtens Supp ibrig kha.
Egal, ob vorher abgsait, ases a klari Breaie war, odr mit dr Reschtli vu dr Suppeilage,

Dr Hafe isch mit dere Supp uf dr Herd kumme un ufkocht wore.
Dann kunnt sBrot dri, s alte Brot het mr trignä lo un entwedr Paniermehl drüs gmacht, odr Brotsupp.
Also s alt truggä Brot klei gschnittä un ni mit.
Koche lo, bis des Brot sämig wore isch. Abschmecke heds nit brücht, dSupp war jo scho guat un Maggi war immer mit ufem Disch.
Wer will kann des Ganze no miteme Ei legiere, Schnittlig druff un a Guadä.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen