06.07.16

Pfluddä

Pfluddä klingt bled, isch zvrgliche in dr Machi, mit Polenta un handelt vu Grießbrei.

Seasi Pfluddä

Milch ufsetze, a Leffl Zucker dri, odr wennrs seasr wenn, no halt meh. Wenn dMilch ufkocht, dr Greas langsam nirislä lo, bisr langsam dicklich wurd. Wennr zviel nigäh hän, eifach mit Milch vrdinnä.
Entweder als Brei, mit Epfelmuas, Derrobst (mit epfelsaft ufkocht), oder dicker asetze, ufere Fläche üskeahlä lo, in Raute schniede, un abrutzle. Ai dea entweder mit epfelmuas, Derrobst oder Eis etc.

Herzhafti Pfluddä

Suppebreaie ufsetze un wea bi dr seasä ufkochä, dr Greas langsam nirislä lo, bisr dicklich wurd. Kennt mr jetz so esse, als Beilage (wea Polenta), abr bessr schmecktr wennr scheen dick kocht wurd, uf a Fläche zum üskealä vrstriche un dann in Raute, oder Stäbli gschnitte, abrutzelt wurd.
Mit Salat a Geädi....

Lens Eich schmecke.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen