10.07.16

Herdepflsalat

Sodele, mi Nichte wartet scho druff.
Herdepflsalat, isch kei Kunscht, awr ai nit grad mol so zammeklatscht, er brücht Zit!

Herdepfl mean feschtkochend si, des isch des A un O.
Knitschegäl un feschtkochend, bevorzugt Bamberger Hörnli, dea gids abr selte un hän ihren Pries, d Linda isch perfekt.

Abr fangemr mit dr Breaiä a, guat, wennr ebbis Graigts (Schifili) abkoche, muas abr nit si. Setze a kleini Breaiä uf, Zwiwel in Topf, ohni Fett uf dr Bode, akoklä lo, dann kunnt aweng Fett dri, Karotte, Sellrig, Speckschwarte (dea nit zua lang drin lo, je nachdem wea stark si graigt isch), a Suppewirfl un Knowlig.
ikoche, ikoche, ikoche. Es muas a hochkonzentriearti Breaiä gä.
Zwiewel un Knowlig mach i als mit ind Breaiä, weil minr jingscht kei Zwiewel mag. So hetr dr Gschmack un sieht si nit.
Am End hennr circa a 1/4 litr Konzentrat, warmhalte, bis dHerdepfl sowit sin.

Dea Herdepfl were im Dämpfer kocht, nit im Wassr.
ca 20 Min. were si brüche, dann no heiß schellä un ablege.
No handwarm deamr si in Schiewä schniedä, entwedr mim Messerli, odr mitere Reibe, scheni Schiewe wemmr. Isch des erledigt, kunnt aweng Salz druff, Pfeffer, Maggi, a Schbrutz Essig un dea konzentriert Breaiä un jetz WICHTIG, nur kurz ahebe, nit wild durchwirblä, nur 1-2 mol kurz lupfe, as dBreaiä ai untr dHerdepfl kunnt un dann stoh lo!
Abdeckä un zeagä lo!
dHerdepfl süge dea Breaiä uf un des gid dr Schmackes. Nochere halwä Stund etwa kunnt Ehl dra, ich mach als so eimol um dr Salat, klappt immr un jetz mische, vorsichtig, abr so, as alles untrenandr isch un widr schto lo.
Deshalb wird dr Herdepflsalat gern uf Feschtli, odr zum Grillä mitgnummä, je längr er schteht, umso bessr ischer. Dr ganz Gschmack soll nit innere Salatsoß si, sondrn in dr Herdepfl! Un wehe ebr nimmt Majo! Mi Muadr het als gsait, wer nit koche kann, nimmt Majo!

Wea gsait, dr brücht Zit, awr sErgebnis isch zum driliegä.

4 Kommentare: