12.07.16

Wurschtsalat

Wurschtsalat war meischtens a Reschdliesse, dr guat Wurschtsalat nur mit Fleischwurscht heds nur fir Bsuach gä. Lyoner war zdier.

I sieh no dMuadr, wea si im Dierramme schdot un frogt, "was solls hit gä?"
Mi Gettl, eigentlich Großtante, awr alli hensi "Gettl" gnennt, het dann gsait: "mr henn no Krakauer, Schwarzwirschtli un vum Ufschnid isch ai no do, mach a Wurschtsalat".

So war des, Wurschtzipfel in Schiewli gschnitte, egal ob Krakauer, Schwarzwirschtli (dea härte), villicht vum Schwartemage, reschtli vum Ufschnitt, alles in Schiewe, odr Schdreife gschnitte. Üsem Garte Tomate gholt, Rädigli, wenn no do ware, alles dri. War no Suppäfleisch do, awr zwenig fir a Fleischsalat, ischs ai dri kummä, was dr Kealschrank hergeh het. Un a Zwiewl in Halbring gschnittä derf ai dri.

Salatsoß war eifach, a Leffili Zuckr, Salz, Pfeffr, Maggi, Schnittlig, odr Peterlig, A Glas halwr mit Essig un ufgfillt mit Wasser, un Ehl dra.

Guat warer.

Mr hän mol Mannemr uf Bsuach kha, si hän sich gwundert, wrum soviel Salatsoß, no war dMuadr aweng beleidigt. swar halt so, freair, Salatsoß war halt Soß un kei Hauch vu irgendwas.

Brobiares üs...


**Un damit es do noch meh zlese git, bitte untn kräftig uf den Social Medias teile un uf Goggle empfehlen.
merci gsait ��





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen