25.07.16

Blechkuache

Grundrezept isch dr seaß Hefeteig.

a Pfund Mehl mit 2-3 EL Zucker ind Schissel.
Mim 1/4 litr laiwarmr Milich wird dHefe ufglest un in a Mulde in dr Schissl kippt, aweng Mehl dribr, Duach druf un goh lo.
Nochere halb Schdund kunnt a Leffl Schmalz, 1 Ei un a Prise Salz druntr, guat durchknädä, dr khert gherig gschlage, as Luft druntr kunnt un widr go lo.

Dann kunntr uf igfettets un gmehlts Blech un....na?...richtig, wida go lo!

Nachdemr gange isch, mit dr Gabl ischdeche.
Als Saftbremsi het mr Semmlbresl mit Zuckr gmischt un ufm Bode vrteilt. Geht ai mit Mandelgries un Zuckr.

Kummemr jetz zua dr Haiptsach: sObscht.

Dea Blechkuachä hetmr im Schbätsummr gmacht un no isch ufs Blech kumme, was do war.
Zwetschgä - halbiart un Kern rüss, dicht nebenander gsetzt.
Epfel - vorher gschelt, zuckert un Zitrone driber, dann ufs Blech.
Kirsche - entsteint.
Mirabelle - Stei rüss, halbiert un nebenander gsetzt.

An sich wars des, in Ofe, mittleri Hitz, ca 30 Minüte, je nach dem.

Mr kann si ai noch vrfeinere, z.B.
mit Zucker/ Zimt Mischung beschdreue.
mitere Eiermilich ibrgieße,
Schdreusel (Mehl/Buttr/ Zucker) dribr.
Baisermasse im letschte Drittl vu dr Backzit druff mache un nomol in Ofe.
Mr könnt zwische sObscht a paar Rosine oder Mandelbleddli gä,

un un un.
sgid zig Meglichkeite.
Lehns eich schmecke.


2 Kommentare:

  1. jee , d zwetschgekueche , den bikunnsch neänes weäner drheim gschmeckt hed

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    1. Zwetschgekuache *sabber*
      Manchmol hed si ai eifach Bärenmarke druff gä. *nomol sabber*

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