Amletsupp, odr ai Flädlisupp.
Amlet kunnt vum franzesische Omelett un isch dert a Rührei, bi uns ischs Amlett a Flädli, odr Pfannkuache. Aweng vrwirrend, abr s isch halt mol so.
Dr Amletteig isch bekannt, Eier, a schbrutz Milch, Mehl, Salz un Muskat, mische un mindeschtens a halb Stund stoh lo. Noch dere halwe Stund het sich dr Teig abbunde (Kleber im Mehl) un mr kann innere heiße Pfann Amlet üsbacke.
Damit si nit so dick were, mache dr Teig ind trugeni Pfann, lehn dea Amlet aago un erscht dann, odr nochem wende aweng Fett drzua, vum Rand langsam nischmelze lo. No sügt sich dr Teig nit so voll un es were scheeni dinni Amlet. Uf beide Sidde aweng ago lo, des gid Gschmack.
Weaviel Amlet hängt drvu ab, weaviel drfu esse solle. Fir a 2 Personeesse brüchsch nadirlig weniger Amlet, als fir a Kompanie.
Sin si fertig, were dea Amlet zammegrollt un fiin in Rädli gschnitte, Si kumme truggä ind Suppeschissl, odr in dr Dellr, Schnittlig dribr, Muskat un dann a klari Breaie (unter Label Supp) druff.
No sod si ai scho gli gesse were.
Lehns eich schmecke.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen